2022-04-04
今次介绍的呢间Cafe,系我曾经都几钟意既一间Cafe🤫因为佢好近我屋企,有时唔想留系屋企做嘢就会成日去🙈呢间都出名食厚pancake~最近佢pancake形式由3⃣️件转左2⃣️件,价钱都减低左,唔知会唔会好d呢ಠ_ರೃ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 抹茶黑糖厚松饼 $ 58 (2pcs) (6/10)其实一上黎个人已经唔系太大感觉系好味,可能系因为用崩左一角既碟啦( ゚д゚)而且食落都唔太热,但系明明都等左一段时间🤭讲返味道,我觉得真心冇以前咁好味🥺食落有d似食面粉咁既感觉,好似食紧pat嘢,但味道正常。抹茶酱太甜,配上黑糖本身应该系冇死的组合,但抹茶一pat嘢咁毫无美感,同埋食完好济😔真心退步左好多,以前我好钟意食的,实得黎有d空气感。♪ Hot Latte $42 (7/10)呢杯对我黎讲都系一杯唔太合格的Coffee,个人认为有d酸,但系拉花都算不错,勉强合格🥺~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~真心认为,呢间要再做好d,因为今次去食其实冇以前咁多人,质素keep唔到反退,而且服务方面都欠奉,冇Cafe既感觉。卖点都keep唔到质素的话,好容易被淘汰的。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 抹茶黑糖厚松饼 $ 58 (2pcs) (6/10)
而且食落都唔太热,但系明明都等左一段时间🤭
♪ Hot Latte $42 (7/10)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~