2018-10-21 831 浏览
第一次去饮茶见到一间茶楼甘冇弹性去处理order; 事源同朋友谂住近近地在中环附近食午餐……就拣左金御,点知未食完就一肚火,好想好想pose投诉这间「旧式」酒楼。我地当时点左8个点心,个经理话冇虾饺, 谂住再叫多样,唔好食7, 要食8,所以点多样点心,叫左春卷。 谁不知,再点的果张点心,原来有上一个客人画左,没留意,重覆叫两个同一个豆苗饺。 已经叫左,我地唔会再叫,但是酒楼的经理,主任,个个都好似姓屈甘,完全冇帮客人去取消这笼点心。我地唔接受的理由 :1)点心纸,唔应该有划左,仲留在枱面;2)酒楼的侍应完全冇同我地对单;3)当客人话取消的,不是我地叫,完成冇诚意去处理订单;4)酒楼的行政相处理手法好冇弹性;最后,点心味道只属一般,侍应服务及经理服务态度相信要从新接受陪训了。相信冇下次去食这间甘冇弹性的酒楼。

我地唔接受的理由 :
1)点心纸,唔应该有划左,仲留在枱面;