2022-03-06 718 浏览
深水埗有两间大家食,啱啱好隔左一个舖位,好近。但系好似两间系唔同既🤔今次试左其中一间,个人就觉得冇咩特别,下次有机会试埋另外果间睇下边间好食啲先。1⃣️茄蛋牛肉手搅面($33)(外卖盒+$1)本身对佢既手搅面好期待,因为未食过好似好特别咁😯面条既粗幼睇得出唔系机整既,唔系咁统一,面条系圆圆地既,食落去可能因为外卖既关系,偏淋,食唔出应有既烟韧感,有少少失望😔另外有一包菜脯,都几够辣,但系偏咸,加埋落碗面到食都唔系好夹🙈  蕃茄几淋几甜🍅蛋炒得几碎好索汤🤤不过配料份量偏少,牛肉得三四片。汤底方面甜甜地,但系偏油,感觉就系用茄膏、糖煮成既,成碗面质素好普通,不过价钱就真系平既。下次试下隔离果间大家食可能好啲?有冇人食过😬  好味:6/10 环境:6.3/10 性价比:6.8/10  大家食 Eat Together 📍地址:深水埗福荣街84号地舖  #深水埗美食 #深水埗 #食好西 #吃货人生 #大家食 #大家食饮食集团 #eattogether #茄蛋牛肉手搅面 #手搅面 #福荣街美食 #米线控 #茄蛋牛肉面 #茄蛋牛肉 #蕃茄控 #hongkongfood #hongkongfoodie

1⃣️茄蛋牛肉手搅面($33)(外卖盒+$1)
本身对佢既手搅面好期待,因为未食过好似好特别咁😯面条既粗幼睇得出唔系机整既,唔系咁统一,面条系圆圆地既,食落去可能因为外卖既关系,偏淋,食唔出应有既烟韧感,有少少失望😔另外有一包菜脯,都几够辣,但系偏咸,加埋落碗面到食都唔系好夹🙈  蕃茄几淋几甜🍅蛋炒得几碎好索汤🤤不过配料份量偏少,牛肉得三四片。汤底方面甜甜地,但系偏油,感觉就系用茄膏、糖煮成既,成碗面质素好普通,不过价钱就真系平既。下次试下隔离果间大家食可能好啲?有冇人食过😬  好味:6/10 环境:6.3/10 性价比:6.8/10  大家食 Eat Together 📍地址:深水埗福荣街84号地舖  #深水埗美食 #深水埗 #食好西 #吃货人生 #大家食 #大家食饮食集团 #eattogether #茄蛋牛肉手搅面 #手搅面 #福荣街美食 #米线控 #茄蛋牛肉面 #茄蛋牛肉 #蕃茄控 #hongkongfood #hongkongfoodie  #hkfoodie #hkig #hkfood #hkeat #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodlover #shamshuipo #hongkongfoodblogger #hongkongfoodies #foodiehk #hongkongfoodstagram #hongkongfoodblog
茄蛋牛肉手搅面
茄蛋牛肉手搅面