2023-01-28
阴影太大,时隔一个礼拜先敢写comment。预早5日book位,念住一家三口开开心心食餐团年饭。一直到年三十晚去到餐厅之前都仲好开心既。位顺利book到,年三十当日酒楼仲打来confirm booking。book左6点3位,我地早几分钟就到左餐厅。去到既时候,见到5个人同楼面讲左几句“有冇位”就前脚入左酒楼。当时我地都冇为意,殊不知就系我地噩梦既开始!到我地同酒楼讲book左位既时候,对方先懒懒闲唔系好理我地,走黎走去又serve下其他台既客人又听下电话咁。终于等到有人理我地啦,就用拖字阙就我地等阵。明明当时酒楼人唔多,我地又book左位,点解要我地等呢?问要等几耐又唔答我地。最后竟然叫我地坐酒楼出面,搭张台敷衍我地?!!仲话“入面都系大台”,言下之意系因为我地系细台就活该book左位都冇位坐,而且仲要一句道歉或者尝试补偿既意愿都冇?!!提早几日book,等左几个字,估唔到最后竟然得到咁既结局!走个阵我地终于明白,应该系我地前面个5个人walk in,要左我地张台?!!简直不知所谓!
预早5日book位,念住一家三口开开心心食餐团年饭。
提早几日book,等左几个字,估唔到最后竟然得到咁既结局!
题外话/补充资料:
终生唔会帮衬就当然啦,最惨系依家都仲好有阴影,个头既酒楼都唔会再去啦!
P.S. 个晚周围D餐厅都话Full booking,冇得walk in(别人的餐厅系列)。最后行左好耐先食到野。大年三十搞到咁。。。。。。