一星都无,大年初一卜咗房念住开开心心过年。5点几去到,一入到去就见到原本卜左𠮶间房已经有其他客人喺入边打紧麻雀,转咗另一间更细的房俾我地。新年前几个月已经特登上去book房,𠮶时经理仲俾我哋睇咗几间房,咁𠮶时就拣定咗一间大少少坐得舒服少少嘅房,即时俾埋$1000订金。到咗大年初一正日,一入到门口,接待处女经理一开始话换了更大嘅房间俾我哋,想焗我哋用𠮶间又细又霉嘅房。后来我地坚持要番个间房,佢地唔够讲就反口话卜房唔会有指定房俾客人拣!态度非常恶劣,一句道歉都无,仲同我地讲佢要食饭,私人时间,叫我地自己揾其他人处理。另外,盛记好污糟,见到3个男职员都系指甲全黑边,连空气也有霉味,饮茶嘅杯都白蒙蒙,有油渍。本身卜间房,念住打麻雀,房入面有两张麻雀枱两盒麻雀,其中一盒麻雀上面贴咗张纸写住「唔齐」,仲要好污糟,黐立立上面好多黑色斑点,麻雀枱又烂,听到隔篱房打牌打到五只南。我哋book咗两围枱,埋单要成万蚊,咁嘅服务态度同卫生情况,一千蚊订当比钱乞儿,止蚀离场。

2024-02-10
庆祝纪念