2023-02-25
无论香港嘅天气系点样都好,韩流继续大方光彩,😆除咗喺餐厅坐定定食之外,而家亦都非常流行方便杯嘅设计,随时随地打开个盖就已经可以享用到。😝炸鸡当然就系其中之一,但今时今日嘅炸鸡已经进化到另外一种创新嘅配搭,呢一种谂法就源于葵涌广场呢一个咁热闹嘅商场🤩呢一间炸鸡专门店仲系有米芝莲餐厅厨师创业嘅,有创意得来仲有质素嘅保证😏蜂蜜脆脆啖啖肉— 🍯呢一个口味就系将蜂蜜淋上炸鸡嘅外层,然后再加入脆脆,令到成件事更加香脆。🍯呢一个系店舖嘅强烈推介,创新嘅炸鸡方式就将啤酒沟入炸浆里面,咁就形成炸完之后更香同埋更脆一样嘅感觉,独特嘅方式令到炸鸡完全少咗好多油腻感,一试就爱上,🍯而且脆卜卜嘅皮出边就包住甜甜地嘅蜂蜜,更可以带出肉嘅额外鲜甜🍯水牛城— 🍗味道浓郁嘅水牛城口味,亦都深受欢迎。🍗外表好似生炒骨,但依然都系脆卜卜嘅炸鸡,🍗同样都一定要趁热食,先至唔会令到啲酱整到个皮湿咗。🍗辣度同香味都十足,里面嘅鸡果然就系啖啖肉, 基本上又有甜味又有辣味非常开胃🍗明太子啖啖肉— 🍖最后呢一款就相对简单啲就将原味炸鸡再淋上一层明太子酱,🍖对比起上述两款,就可以令到炸鸡保持得咁耐时间嘅香脆。 🍖每一粒嘅size都做到平
明太子啖啖肉— 🍖最后呢一款就相对简单啲就将原味炸鸡再淋上一层明太子酱,🍖对比起上述两款,就可以令到炸鸡保持得咁耐时间嘅香脆。 🍖每一粒嘅size都做到平均,明太子酱都系佢哋店主一手制作,用料充足,似蛋黄酱,🍖但在加入明太子之后颜色上同埋味道上都有好大嘅转变,🍖个炸鸡皮相对就更加脆.依个明太子酱就可以喺咬嘅过程渗入喺鸡肉里面,新鲜感爆灯。🍖
嚟紧仲有其他唔少自创白色嘅口味,预计总共10几款任君选择,嚟到葵广,当然就系要尽情扫街😎
啖啖肉 (葵芳)
葵芳葵富路7号葵涌广场潮流廊二期2楼2008A号舖