餐厅: 聚寶堂
资讯:

2024-01-25 338 浏览
行过来聚宝堂,刚巧肚子饿,于是就拣了份肉燥饭嚟开开胃口。Take一啖,肉燥扎实,带点香气,仲有啲微微甘甜,配埋滑溜溜嘅饭粒,真系一流。当翻头望见隔离桌𠮶碟盐酥鸡,又喺心底里涌起一股食欲,于是又点咗份。啲盐酥鸡外脆内嫩,入口即溶,咬落去咔咔声,想唔赞都难!再往椰菜嘅方向望去,点点绿意中,蘸咗啲肉燥汁既椰菜,口感清新,几够味。猪颈肉就真系肥而不腻,啖啖肉,口感丰富得滞,炸得啱啱好,肉质保持咗弹性同多汁。最后用个五花茶冲服,温醇又回甘,呢碗茶简直系点睛之笔。整体嚟讲,呢餐饭几合我心水,饭后喂饱咗肚,心情都好滞,下次再过嚟一定要试吓其他嘢!👌🍚🥢