2017-09-08
依日约左细路出铜锣湾,见到间餐厅名咁得意,所以试下上到后睇个餐牌, 我知点解个名咁得意勒!原来鳕鱼子即系明太子, 我超钟意呀!蟹子 . 三文鱼子, 明太子, ......依D卜卜脆既子 我好钟意食呀我地先叫左个填满厚厚明太子既灌汤蛋卷, 超多明太子, 好爽脆, 咸咸地, 每咬一下都卜卜脆, 味道浓郁蛋加左汤去做, 好滑, 仲要有葱花, 加添一份香味.一淡一浓, 配合得非常好牛油果三文鱼盘, 一片三文鱼间著一片牛油果, 梅花间竹, 加上明太子汁淋上面, 微微WASABI 既味道, 整个配搭非常滑.牡蛎明太子奶酒锅, 汤底满满既奶油 及 明太子, 混著食材一起食既时候, 食到粒粒熟左既明太子, 好有口感和嚼劲.牡蛎超大粒, 又滑又新鲜仲有京葱,蔬菜和金茹~我地加左稻亭乌冬, 每一条乌冬都布满著明太子呢~我叫左杯姜汁粉红香槟, 微微姜既辣, 又有泡, 又有士多啤梨粒系杯底.甜甜地, 感觉好丰富又特别.细佬饮蜂蜜柠檬乳酸热饮好香蜂宽和柠檬味, 但佢系热既乳酸, 我试左一啖, 感觉好得意, 又唔太甜甜品我地拣左极品蓄薯, 好香蕃薯味, 好滑, 好似好有质感既雪糕.另外, 仲有心太软, 好香朱古力
蛋加左汤去做, 好滑, 仲要有葱花, 加添一份香味.
一淡一浓, 配合得非常好
牡蛎超大粒, 又滑又新鲜
仲有京葱,蔬菜和金茹~
我地加左稻亭乌冬, 每一条乌冬都布满著明太子呢~
甜甜地, 感觉好丰富又特别.
另外, 仲有心太软, 好香朱古力味, 好浓郁, 又带著甘香.