餐厅: 囍慶酒家
资讯:

2018-08-15 4946 浏览
难得同屋企人食饭,就去啲比较静啲嘅酒楼大家聚埋一齐食饭。见到科学园商场入面有一间叫做囍庆酒楼,就去试吓。餐厅门面开阳,而且招牌大大只字,仲系以我最钟意嘅白色为主题,装修欧陆化,华丽而且有气派。餐牌图文并茂,而且食物图片非常吸引,价钱合理,每款𩠌菜都唔超过$100,好抵食咁。小食方面叫咗川味口水鸡同埋红烧乳鸽试吓。不得不赞红烧乳鸽外皮烧得好香脆,而且每一边乳鸽都好多肉,特别鸡髀位置肉质鲜嫩,而且好够味。平时少汤水饮嘅我,即刻叫返一盅杏汁炖白肺。一盅大约有六碗份量,饮落去杏汁味道非常浓郁,而且好鲜甜。小菜方面实在太多选择,每一款都好想试吓,最后我哋叫咗油盐水浸菜远、黑松露带子炒蛋、秘制重庆鸡煲同埋菠萝咕噜肉等。当中嘅秘制重庆鸡煲入面嘅鸡件非常多,而且配料十足,所以食落去每一件鸡都非常够味,而且肉质滑嫩,最后我哋每人叫一碗白饭,以上嘅𩠌菜简直送饭一流。而且汽水同埋甜品多款选择,最后我哋分别每人叫咗一碗糖水,为呢一餐丰富嘅晚餐画上句号。
难得同屋企人食饭,就去啲比较静啲嘅酒楼大家聚埋一齐食饭。
见到科学园商场入面有一间叫做囍庆酒楼,就去试吓。

小食方面叫咗川味口水鸡同埋红烧乳鸽试吓。

平时少汤水饮嘅我,即刻叫返一盅杏汁炖白肺。
一盅大约有六碗份量,饮落去杏汁味道非常浓郁,而且好鲜甜。