2017-12-15
今日1130 已经去到红茶冰室, 估唔到咁早已经排紧队, 阿姐见我地有袋有背囊俾左知三人位我地两个, 真系好贴心叫左沙嗲牛特餐 同 肉眼扒午餐, 餐饮先上, 哗个Horlicks真系不得了!奶味浓horlicks味重, 宜家既茶餐厅好已经好少落咁足料!红汤不过不失, 唔饮都无损失。牛油方包够牛油够脆, 火腿奄列都算滑, 火腿都多, 算系几好。沙嗲牛肉面真系高水准! 沙嗲汁非常香浓又不死咸, 牛肉质感够淋而且唔会有松肉粉味, 公仔面软硬度刚刚好, 下次要再食!肉眼扒饭, 有两小一大块牛肉, 牛肉偏薄, 味道同质地都唔错, 细果两块牛肉煎到有脆边, 好香口。 可惜洋葱汁俾得少, 唔够送饭。吃罢意犹未尽, 叫左个鸡尾包食, $5一个大大个, 胀卜卜的卖相非常吸引! 面包吃下去是微暖的, 质感非常松软, 很好吃!!内馅份量也不少, 没有其他面包店那么甜, 呢个包要俾100 分!
红汤不过不失, 唔饮都无损失。