2022-10-03
见到Openrice嘅好评同好好食咁嘅carbonara, 抱住唔会中伏嘅心态一试,食物同服务都令人好失望😕我地入左去坐低落单后20分钟左右黎左carbonara,𠮶阵都未觉野食黎得慢,纯粹系奇怪杯热朱古力同all day breakfast反而会后上过意份🤔1️⃣Carbonara唔太热,虽然menu有写明用日本鸡蛋,但睇落同食落都唔够蛋黄味,冇乜正常carbonara会有嘅浆口感觉,食完都冇乜满足感。见野食太耐未到,但隔离枱迟过我地15分钟到都上紧野食,我就请侍应跟跟张单。等多5分钟,满心观喜见住佢拎个all day breakfast出黎,谂住实系我地呢枱。点知佢放喺隔离枱,当我地再追问佢系咪漏左单,佢话呢份all fay breakfast嘅单号系隔离枱。听完都觉得好不可思议!睇得出餐厅嘅运作未够成熟,而员工都唔识得点样变通。虽然跟住佢出第二份all day breakfast,但我地已经一肚气,再加上根本就唔好食。2️⃣All day breakfast嘅松露蛋太过一pat pat,唔系滑蛋feel,同我地喺Openrice见到嘅图系唔一样,图文不符。其他野食就不过不失。我地嗌嘅热朱
我地嗌嘅热朱古力最后先黎,但成间铺都只系得4枱客,唔明白点解安排会咁混乱。
我地食食下期间隔离枱有同侍应表示话天花板甩灰,要调去第二张枱,可见环境都一般般。
唔会再帮衬,九龙城有其他更好嘅cafe选择!