2018-03-18
女朋友知我钟意食生蚝,话带我去食一间隐世蚝BAR,去到山林道仲要经酒BAR左面既楼梯落去,再转右上楼梯先会见到,真系够晒隐世!入面有d草咁 世外桃园既feel~ 我地叫左一个$198既生蚝套餐,有6只美国M size生蚝,同埋一杯精选白酒。另外再单点两只South Africa No.1 ($29),两只Irish rocks No.00 ($39),两只France Gillardeau No.0 ($39)。冷盘仲叫左加拿大海赡刺身($58),加拿大翡翠螺($48),仲有霜降西冷牛排、芝士焗原只龙虾、比目鱼、千层面。 前菜:海胆刺身好鲜甜,夹埋青瓜,再点wasabi鼓油,正! 翡翠螺有6只,size好大,食得好过瘾呀! 生蚝:美国M size 6只入面有2只系比较肥美同埋有靓既裙边,其他就较细只,但味道都系好鲜甜唔会好似平时放题D任食生蚝咁。South Africa 好creamy,海水味唔算好重,裙边亦都好整齐好靓,成只蚝都好完美$29一只黎讲抵到烂。Irish Rocks 第一次食,size好巨型,蚝肉好肥美,裙边爽口正到爆Gillardeau一向好出名,法国蚝品质有保证,果然
前菜:
生蚝:
Gillardeau一向好出名,法国蚝品质有保证,果然冇令人失望,海口味浓又creamy,食完两只仲系意犹未尽! $39一只绝对值!
精选白酒酒味唔重,但甜甜地,份量比起出面酒BAR多呀!
女朋友话个熊本西冷好岩佢口味,佢钟意食冇汁,净系用盐煎既牛扒,肉质亦系佢钟意个d,佢话$198食到呢个质素好开心芝士龙虾好新鲜,D肉好嫩口,$128又系好抵。比目鱼同埋千层肉酱面都好有水准
呢餐真系食得好满足,因为食左好多生蚝呀! 会再黎!!