2023-01-17 36 浏览
去完尖沙咀sogo 掃貨,行到腳仔都冇力🦶🏻,好想搵間唔會趕我走嘅餐廳食野😂,為身體差差電🔋我地最後㨂咗石亭居酒屋🏮呢間日式小店,門面唔算好起眼,不過食物唔錯,仲有小店獨有嘅週到服務🫶🏻 一口氣叫咗好多食物,師傅睇住我地進食進度上菜,非常貼心❣️❥ 日本室津蠔(兩隻)津蠔起碼有2/3手掌咁大隻,食落好新鮮,配有酸汁、少量辣椒同檸檬🍋,味道層次好豐富❥ 柚子鹽燒白鱔🌟好少見嘅白膳串燒,魚皮幾香脆,魚肉鮮嫩,咬落帶點魚脂嘅甘香,推介❣️❥ 雞泡魚乾雞泡魚乾有好香濃嘅醬油味,趁住暖暖嘅溫度放入口,外層柔軟,咬落帶點煙靭口感🧡❥ 牛舌串牛舌上面嘅鹹香好吸引,口感食極都唔厭✨❥ 露筍豚肉卷串熱辣辣嘅露筍咬落好juicy ,包住薄切豬肉片咁食,添加咗一份鹹香,頂層灑有芝麻,串燒更加香😋❥ 清酒煮大蜆酒味幾香,蜆肉夠大隻同新鮮,份量都幾多,食咗成碟都冇沙,開心🥳❥ 蟹子沙律有好多青瓜絲🥒同蟹柳絲,上面鋪有蟹籽、沙律醬同芝麻,芝麻味極香,係今餐唯一嘅菜🥬❥ 吞拿魚刺身三點包括有不同程度嘅肥美口感,好有甘香。不過間中有筋,唔係食得最過癮😔❥ 雞軟骨串雞軟骨應該係經典串燒,每次都會叫一份,呢史咬落唔會好油膩,

❥ 日本室津蠔(兩隻)

❥ 柚子鹽燒白鱔

❥ 雞泡魚乾

❥ 牛舌串
牛舌上面嘅鹹香好吸引,口感食極都唔厭✨

❥ 露筍豚肉卷串

❥ 清酒煮大蜆

❥ 蟹子沙律

❥ 吞拿魚刺身三點

❥ 雞軟骨串
雞軟骨應該係經典串燒,每次都會叫一份,呢史咬落唔會好油膩,有少少鹽提起味道✨

❥ 雞扒飯
雞肉好juicy ,雞皮煎得好香脆,雞汁浸入下面嘅日本米飯,為煙靭嘅米飯加入雞汁雞味,有驚喜❣️

❥ 蔥吞拿魚腩
吞拿魚腩比較鬆散,味道正常發揮。以吞拿魚刺身粒配搭蔥粒,外層嘅芝麻香好突出again 👏🏻