餐厅: 貓麵
资讯:

2019-09-08 710 浏览
朋友一直推荐呢间盐水鸡话好好食我自己系香港就净系食过ET盐水鸡,觉得好好味好有台湾味道睇朋友大大力推荐,行过次次都排晒队就一于试下我地星期六 七点钟倒到,唔知系咪食饭时间,排紧十几二十个人,个个位又窄好彩隔离铺无开,条队排到过隔离铺再转弯呢到有就个捞冷面,都有盐水鸡捞面净系酱汁都有好多款但我见最多人食都系 盐水汁 同埋 日式芝麻酱同朋友食盐水鸡呢啲台式野,紧系拣盐水汁啦佢配料都有好多选择,眼多撩乱想拣我食开既海带同甜不辣但海带无晒,甜不辣呢到无最后我地叫左鸡腿冷面配鸭胸 海蜇 $45都几大一碗 先$45冷都几爽几弹牙,但啲汁系晒底,要不停捞或者夹底个啲食鸡肉几嫩,微咸,唔会太油腻海蜇中规中矩,鸭胸碗盐水汁好夹好好食个汁加左蒜系好香好好𩠌面总括而言比ET盐水鸡平,面比盐水鸡爽选择比较多,配料甚至有肉拣但ET个汁较香口 同埋 有葱 有甜不辣
朋友一直推荐呢间盐水鸡话好好食
我自己系香港就净系食过ET盐水鸡,觉得好好味好有台湾味道

睇朋友大大力推荐,行过次次都排晒队就一于试下

好彩隔离铺无开,条队排到过隔离铺再转弯

呢到有就个捞冷面,都有盐水鸡捞面
净系酱汁都有好多款
但我见最多人食都系 盐水汁 同埋 日式芝麻酱

同朋友食盐水鸡呢啲台式野,紧系拣盐水汁啦
佢配料都有好多选择,眼多撩乱

想拣我食开既海带同甜不辣
但海带无晒,甜不辣呢到无

最后我地叫左鸡腿冷面配鸭胸 海蜇 $45

都几大一碗 先$45
冷都几爽几弹牙,但啲汁系晒底,要不停捞
或者夹底个啲食
鸡肉几嫩,微咸,唔会太油腻
海蜇中规中矩,鸭胸碗盐水汁好夹好好食
个汁加左蒜系好香好好𩠌面

总括而言
比ET盐水鸡平,面比盐水鸡爽
选择比较多,配料甚至有肉拣
但ET个汁较香口 同埋 有葱 有甜不辣