2022-04-19
每逢放长假都见到呢间小食店 - 粉果佬 大排长龙,究竟佢有乜嘢吸引之处?吸引咗我去试吓。呢度嘅餐牌只有几款小食,包括有鱼肉烧卖、家乡粉果、咖喱鱼蛋、生菜鱼肉、碗仔翅及碗仔翅鱼肉六款美食。由于系婆婆同埋伯伯去售卖,所以效率比较逊色,最后大约排咗15分钟先买到,最后买咗 $10 五粒鱼肉烧卖、$10 八粒咖喱鱼蛋及一碗生菜鱼肉。呢度嘅鱼肉烧卖系人手制造,难怪同平时食𠮶啲好唔同,质感比较实比较粉,冇乜惊喜,不过胜在佢哋辣椒够香,可以补救返。鱼蛋就间间差不多,都算爽口弹牙,而且咖喱味都颇为浓郁,不过如果小朋友食就比较辣咗少少。另外生菜鱼肉中的生菜好爽口,不过鱼肉碌得唔够淋,所以都系质感比较实,个汤清清地都几鲜甜。#地道小食 #小店 #粉果佬 大埔安慈路4号昌运中心地下32号舖
#地道小食 #小店 #粉果佬
大埔安慈路4号昌运中心地下32号舖