2021-08-06
救命呀,平日晚上6:30已经要开始排队,建议大家要早啲嚟串烧并盘分别有羊肉,猪肉同鸡肉,串烧份量比较少,作为小食黎讲一流。三款串烧都烧得有D 干身,而且配嘅酱汁唔系我平时食开嘅沙爹酱,呢个酱汁咸得黎又酸酸地咁,食落都几开胃。鸡肉同猪肉都正常发挥,羊肉比较特别,因为食落唔膻得黎但依旧都会食得出羊肉嘅味道。整体肉质外脆肉软,点上秘制酸甜酱口味更突出自家手打脆炸虾饼有3件,依旧份量都系唔算多,新鲜炸起嘅虾饼热辣辣,外皮炸得香脆而内部嘅虾胶爽口弹牙。手切肉眼爽弹牛丸船粉,系用上泰国空运直送嘅卷粉,口感烟韧有少少似河粉,而船汤汤底味道浓郁,同船粉系天衣无缝嘅配合,牛丸同牛肉都系用高质嘅材料,食落零舍唔同。 芒果椰汁糯米上层系乳酪雪糕,下面就系椰汁糯米,呢个甜品唔单只外型一流,而且味道都系满分。
整体肉质外脆肉软,点上秘制酸甜酱口味更突出