【 泰北风味 · 大推介!超足料泰国美食小店】🥢 今日为大家介绍铜锣湾一间隐世泰国美食小店,又皇室堡行过去大概5-10分钟内,喺一条唔系太繁忙嘅铜锣湾街道,就会揾到呢间性价比超高嘅泰国菜👍🏻 店员都好nice,环境宁静,比较特别系餐厅分左两部,当晚有多人聚会就安排独立房,我地呢啲两个人撑台脚就安排返安静啲𠮶边⏳ 上菜速度可接受,可能因为当日餐厅比较多人嘅关系 ✨ 泰北拼盘(S)💠 春卷、猪颈肉、虾饼、鸡翼、泰式鸡粒唔好睇小呢个拼盘啊,虽然系细size,但份量已经超越左一个小食嘅level,而且每件都做得好出色春卷非常之香脆,馅料亦都好足料,用唔会过肥,就算佢冇酱汁配都已经好好食,其余虾饼,鸡翼,鸡粒都做得唔错,唔会太油腻之余亦都可以带出到泰国嘅特色风味✨ 沙嗲串烧(鸡/牛)讲吓佢嘅沙嗲酱系独立分开上嘅,个沙嗲酱里面仲有满满嘅花生,将沙嗲嘅味道升华左去另外一个层次,钟意落几多由你自己控制我觉得几好,传销每一件肉都非常之大件绝对唔系出边得两只手指咁大嘅size,非常入味✨ 泰式虾酱炒饭满满嘅惊喜,个炒饭非常有镬气,饭粒粒粒分明,成个饭唔会食多两啖就会觉得好油腻,反而估唔到用虾酱加埋腊肠,蛋
【 泰北风味 · 大推介!超足料泰国美食小店】

⏳ 上菜速度可接受,可能因为当日餐厅比较多人嘅关系

✨ 泰北拼盘(S)
💠 春卷、猪颈肉、虾饼、鸡翼、泰式鸡粒

✨ 沙嗲串烧(鸡/牛)

✨ 泰式虾酱炒饭
满满嘅惊喜,个炒饭非常有镬气,饭粒粒粒分明,成个饭唔会食多两啖就会觉得好油腻,反而估唔到用虾酱加埋腊肠,蛋,葱炒出嚟嘅炒饭会系融合得咁好,好味到多多我都想再食