2018-08-22
系香港揾素食既选择真系唔多,见到menu难得地有素食乌冬,所以就决定去试下~😋本身睇个店名以为系连锁店,但原来系小店,而且今餐好有惊喜🤤-本身都系抱住要食素食乌冬既心态,所以就算午餐Menu系冇呢个option 都决定要散嗌~值得一赞嘅系,呢度嘅素食乌冬都有好几个唔同嘅选择,适合唔同口味嘅素食者👍🏻-而我就叫咗一个味道比较浓既鲜什菌松露芝士乌冬🍜 叫之前其实都有挣扎过,因为会觉得西式同日式mix埋一齐好似怪怪地咁🙈 但一试真心好钟意!😍 -乌冬既质地好软稔稔,系软到唔使咬既程度😂 的而且确啲芝士汁真系好浓郁,可能对于食惯淡口味嘅人会觉得有少少咸,食完都觉得极邪恶😂 厨师好有心思咁样加咗几片沙律菜同埋一只溏心蛋系乌冬上面,令到食起上嚟唔会好寡~😆-虽然个乌冬嘅芝士味好浓,但系饮埋间餐厅自家制嘅热饮就会觉得中和到,啱啱好~ 𠮶日去嘅时候系菊蜜做主题🥃🌼 饮落口好清甜,但又唔会觉得系饮左好多啖糖落肚咁😆唯一希望嘅就系菊蜜可以大杯啲啦~😝-另一个推介嘅地方系因为服务极好,而且上菜速度好快😆 老板系落单之前有同我推介唔同口味既素食乌冬,例如淡口味既人可以试竹生秋葵乌冬~ 而我呢个素食乌冬本身唔系
本身睇个店名以为系连锁店,但原来系小店,而且今餐好有惊喜🤤
唯一希望嘅就系菊蜜可以大杯啲啦~😝
另一个推介嘅地方系因为服务极好,而且上菜速度好快😆 老板系落单之前有同我推介唔同口味既素食乌冬,例如淡口味既人可以试竹生秋葵乌冬~ 而我呢个素食乌冬本身唔系午餐Menu入面,唔包自家制嘅热饮,但老板好好人咁免费送咗俾我~😝😝
机缘巧合下入咗呢一间乌冬店,但有好多意想不到既好味道,午市价钱虽然有少少贵,但系份量都算几大,下次都会去试埋其他素食乌冬,真心推介😋👍🏻