2022-12-14 215 浏览
要数到连续拎咗好多年米芝莲嘅中菜,星记应该系当中比较经济实惠又有水准嘅选择,好啱同屋企人黎食。煎咸鸡用咗大量葱蒜起镬香到爆,话明煎咸鸡当然系有咸香味,我好钟意佢够入味得黎咸淡啱啱好,空口食都唔会太咸。 生煎嘅鸡肉完全唔会干,水润嫩滑,重点系非常干爽,夹起完全冇油,好健康。好钟意椒盐鲜鱿用咗大大只嘅鱿鱼,食得出系今日即㓥嘅新鲜货,爽口扎实,炸到脆一脆点喼汁食一流。自从自己煮饭之后就少食蒸肉饼,出街见到都会叫,发现用嘅肉靓唔靓真系食得出好大分别。 呢度肉饼好有弹性,半肥瘦得嚟剁得好仔细,唔会食到明显嘅肥猪肉,如果住附近嘅话真系有冲动成日买返屋企加𩠌。 但份量真系比想像中多好多,我相信够四个人用嚟𩠌哂碗饭。老火汤同八宝茶都好唔错,服务殷勤,会同屋企人再黎。

老火汤同八宝茶都好唔错,服务殷勤,会同屋企人再黎。