2024-02-04
【缘来地道风味(街粥)食评】🍲地点:缘来地道风味 (街粥) (葵涌)地址:葵涌大陇街143号葵都大厦地下4号舖最近去咗葵涌嘅缘来地道风味试嘢,真系有惊喜啊!呢度嘅煎酿三宝好少有地方可以堂食到,绝对系值得大力推介嘅!特别系度度必食嘅鱼旦,每一粒都炸得松脆,一口咬落去,嚟个脆嘅感觉真系好过瘾!💥好想即刻再食返一个啊!除咗煎酿三宝,呢度嘅炸物都有惊喜!尤其系炸薯条,真系好好味!每一条都炸得金黄松脆,一咬落去,外脆内软,真系令人欲罢不能!🍟至于炸烧卖,就一般般啦,冇特别嘅惊喜,味道普普通。不过,如果你钟意炸鸡翼,就要小心啲,有啲炸得太耐,偏咸嘅情况。⚠️唔好忽略咗呢度嘅油渣粉仔啊!同佢特制嘅菜蒲一齐食,口感真系好好!汤底浓郁,油渣粉仔煮得刚好,带有嚼劲,令人回味无穷!😋真系好满足呢!总括而言,最值得推介嘅就系煎酿三宝,鱼旦松脆到爆灯,每一口都令人惊喜!加埋油渣粉仔同炸薯条,绝对系你嚟呢度唔可以错过嘅选择!👍呢度嘅缘来地道风味,真系带你食遍街头小食!而且呢度嘅价钱亦都相宜,好适合揾个舒服嘅地方坐低,慢慢品尝!推介佢哋嘅煎酿三宝、油渣粉仔同炸薯条!💭
地点:缘来地道风味 (街粥) (葵涌)
地址:葵涌大陇街143号葵都大厦地下4号舖
除咗煎酿三宝,呢度嘅炸物都有惊喜!尤其系炸薯条,真系好好味!每一条都炸得金黄松脆,一咬落去,外脆内软,真系令人欲罢不能!🍟至于炸烧卖,就一般般啦,冇特别嘅惊喜,味道普普通。不过,如果你钟意 炸鸡翼,就要小心啲,有啲炸得太耐,偏咸嘅情况。⚠️