2022-10-30
🔹️粤品川🔹️秋风起真系要食翻啲暖胃既野,难得约到沙田既朋友食饭,就约左去少去既梨木树觅食。商场下面已经见到粤品川大大块既Banner,原来系中菜馆,菜式又多选择,无论米线、小炒、炖汤、海鲜、甚至烤鱼都应有尽有,而且价格好亲民都要叫返支啤酒干下杯既装修风格很时尚,墙壁上都挂有副有中国特色既挂画,空间感很足够🍵沙参玉竹花胶炖鸡脚汤 ($25)呢个天气饮真系好滋润,材料真系好足,啖啖都系食材,花胶食起来有软软既口感,鸡脚煲到既入味又软👍🥢蒜蓉粉丝蒸元贝 4只 ($88)见到有晚市优惠,即刻叫左一份黎试,调味料味道恰好,元贝大大粒又唔会有腥味,配合粉丝一齐食真系无得输🐄烧汁牛仔骨 ($118)酱汁调配得好好,使整体既味道更浓更香,刺激我既食欲🐟白胡椒酸菜烤鱼 ($198)系食酸菜鱼之前,先尝一下汤底,鲜美奶白既胡椒猪肚汤汤底,既浓郁又开胃,而且饮完成个人都暖晒。里面有莲藕片、豆腐、薯仔、薯粉、豆皮,烤鱼都相当大份,肉质结质又嫩滑,可以一大块肉咁食好满足
都要叫返支啤酒干下杯既
🍵沙参玉竹花胶炖鸡脚汤 ($25)
🥢蒜蓉粉丝蒸元贝 4只 ($88)
🐄烧汁牛仔骨 ($118)
酱汁调配得好好,使整体既味道更浓更香,刺激我既食欲
🐟白胡椒酸菜烤鱼 ($198)