2022-10-20 162 浏览
位于太和火车站附近嘅椒点,沿路行读过已经见到好多间餐厅。呢间椒点,灯光足够,虽然舖位唔系好大,坐嘅枱都比较狭窄,不过都有好多客人,相信一定有好大嘅魅力今次叫咗招牌金汤酸菜鱼,佢喺里面可以配两款配菜加埋一个主食我哋就拣咗莴笋同埋金菇仲有同酸菜鱼最夹嘅红薯粉。虽然话系一人嘅份量,但系嚟到黎好大份,十分足够金汤酸菜鱼汤底浓厚,净系饮汤都停唔到口,加上辣度可以调校辣到鱼嘅份量都唔少,以呢个价钱绝对系VIP嘅选择莴笋,仲有金菇绝对系同酸菜鱼天作之合嘅配搭唔使另外收费就可以加上两种配菜,CP值简直爆灯另外仲拣咗酱香味鸡肉干锅配米线,里面已经包括有莲藕金菇、青瓜、洋葱同薯仔,配菜10分丰富最推荐嘅配菜系金菇同埋薯仔粒,炒到好香脆,连埋酱香汁完美配搭加上鸡肉唔会话炒得老,肉汁鲜嫩仲有加埋麻辣海带丝,虽然只系$28,但系份量10分足够,俾料绝对冇手软椒点绝对系可以一试再试嘅高Cp值餐厅小店
位于太和火车站附近嘅椒点,沿路行读过已经见到好多间餐厅。

金汤酸菜鱼
今次叫咗招牌金汤酸菜鱼,佢喺里面可以配两款配菜加埋一个主食
我哋就拣咗莴笋同埋金菇仲有同酸菜鱼最夹嘅红薯粉。

虽然话系一人嘅份量,但系嚟到黎好大份,十分足够
鱼嘅份量都唔少,以呢个价钱绝对系VIP嘅选择
莴笋,仲有金菇绝对系同酸菜鱼天作之合嘅配搭
唔使另外收费就可以加上两种配菜,CP值简直爆灯

酱香味鸡肉干锅

加上鸡肉唔会话炒得老,肉汁鲜嫩

椒点绝对系可以一试再试嘅高Cp值餐厅小店
金汤酸菜鱼