2022-08-19
朋友系岛民,诚意推介入嚟南丫岛一定要试吓呢间大马路。餐厅位置有啲偏离码头,不过就算冇朋友带入嚟,用google map都揾到。或者问吓沿路啲店主/岛民都揾到。过咗阿婆豆腐花,有条一路直入就到,好方便!👍🏻其实自己本身唔系特别钟意食海鲜,都系冲住朋友推介必食嘅上汤龙虾炒饭底而嚟🤭个水缸就喺我哋枱隔离,见侍应拎岀嚟超生猛,已经期待满满,上枱卖相靓之余,味道一流😋👍🏻朋友叫我哋唔好挂住影相,要趁热食,话冻咗唔好食,但系食到最后都系好好味!佢个上汤系唔会死咸,会食到龙虾鲜味,而且肉质好实好弹牙,加埋炒饭底,真系绝配。绝对值得为咗呢碟龙虾再返嚟Encore。除咗龙虾,我哋仲叫咗个辣酒煮螺,椒盐鲜鱿,乳鸽,腐乳炒通菜,全部都好好味😋朋友果然冇介绍错,隔咗几日对个上汤龙虾都仲系念念不忘🤭🤣
过咗阿婆豆腐花,有条一路直入就到,好方便!👍🏻
朋友果然冇介绍错,隔咗几日对个上汤龙虾都仲系念念不忘🤭🤣