2017-11-04
相信响中上环返工嘅朋友仔都知lunchtime 响依度嘅人龙系几咁长难得今日可以早小小放lunch, 我同同事当然即刻响公司狗冲过黎排队!我地大约12:25pm到,条龙已经有十几个人响前面,真系唔敢想像迟多十五分钟到嘅话要等几耐我相信条龙咁长都咁多人等嘅食物,应该水准好高挂啲食物果然令我非常有惊喜,尤其系我叫嘅鸡白汤拉面本身以为拉面店嘅肉多数会系薄身一片,但依度嘅鸡居然系又厚身又juicy又嫩,似鸡扒多过鸡肉!而面身都非常弹牙,个汤就系清清地嘅鸡汤,个溏心蛋煮得恰到好处,真系好正呀同事就叫左signature嘅豚肉拉面,面身同样都系咁正,汤底明显浓郁好多,啲豚肉半肥瘦,无鸡咁厚但系一样咁正,好满足我地仲叫左个枝豆,食落好新鲜我个人建议中意食清清地嘅人可以点鸡拉面,中意浓味啲嘅就点豚肉拉面绝对可以满足到唔同口味嘅人另外我都好欣赏店员嘅服务态度,虽然好繁忙不过态度礼貌都好好,抵你地咁好生意虽然长龙,不过我谂我好快会再黎食过,高质嘅食物系需要等待嘅