2024-01-30 33 浏览
通常有得饮手摇饮品嘅餐厅多数都系食台湾菜,不过依间位于调景岭嘅⚜面匠八⚜就特别唔同,有台式手摇饮品饮配日本食物,新鲜感十足!⚜试咗一杯新出既芋香芋泥奶茶🧋,真系一啖芋头控既天堂🌈!首先,芋头味真系好正,浓郁既香气喺口腔中弥漫,好似食紧热辣辣既现做芋泥咁满足😌。奶茶部分既滑顺程度亦都值得一赞👍🏻,好似丝绸咁滑过喉咙,与芋泥既细致质感完美融合。最特别系奶茶同芋泥既比例抓得好好,饮一口下去既时候唔会觉得有一样盖过另一样,反而系相得益彰💖。芋泥既绵密夹带著轻微既颗粒感,啖啖都有惊喜💥,令人一试难忘。淡淡既甜度正好,唔会太腻口,而且饮完之后个口腔冇任何人工既余味,只留低纯净既芋香。隔离既兄弟姊妹都话好好饮,认同我既评价👫。真心推介俾钟意芋头同奶茶既朋友,记住去试几口啊🥳!💜⚜黑糖珍珠奶茶:黑糖自带甘香,配上滑顺鲜奶果然无得顶⚜野菜饼:好多野菜,想食邪恶炸小食都想健康可以拣野菜饼😹⚜番茄肥牛拉面:汤底酸酸甜甜,一啲都唔腻口🧡肥牛份量多,同番茄汤头好夹!拉面时间煮得刚好,唔会一pat pat,而且仲挂满汤汁😻
⚜黑糖珍珠奶茶:黑糖自带甘香,配上滑顺鲜奶果然无得顶
⚜野菜饼:好多野菜,想食邪恶炸小食都想健康可以拣野菜饼😹