2024-09-10 1702 浏览
最近迷上左烧鹅⋯ 不停寻找好食嘅烧鹅餐厅,见到好多人推荐呢间,因为除左大名鼎鼎的烧鹅外,呢间店嘅乳猪采用的是越南乳猪,手工烧制,亦系老板嘅招牌菜。呢次点了单人套餐(烧鹅拼乳猪 配凉拌黄瓜🥒、菜心、例汤)🍗烧鹅卖相佳,肥瘦相间。有足够油香之余唔会觉得十分油腻,肉也比较嫩滑,容易咬开,有种齿颊留香嘅感觉。个人认为同一乐不相伯仲,呢间皮+肉嘅配合更为均匀🐷乳猪: 皮脆,可以食到香料味但唔喧宾夺主,反而更能品尝到丰富口感。肥瘦得宜,拿捏得刚刚好!大推!因为太好吃嘅缘故所以第二日带男朋友去再食一次,呢次冇叫饭,点了赖粉。不过我唔系好喜欢赖粉嘅口感哈哈哈哈哈 服务态度正常,环境一般