上星期出尖沙咀行街 心郁郁想食越南野😆 就谂起The One有一间成日经过但从来都无食过既「Le Viet」🇻🇳到最后都系俾佢门口贴住既promotion吸引左入去🫣海鲜帽子酸辣锅 $298无错我就俾佢呢样野吸引左🤩 点解叫帽子呢? 因为佢就好似一顶反转左既帽 然后再将所有食物同汤底都放哂系呢顶帽入面🎩 以越南酸辣汤做汤底 净汤底都酸酸辣辣劲开胃又惹味🍲 而配菜都有好多款式 有大头虾🦐 扇贝 贵妃蚌🐚 鱿鱼🦑 吾同既海鲜 再配搭多款蔬菜🥬 所有海鲜都大份又新鲜 滚完海鲜后汤底更鲜甜😋原价$380 而家做紧推广价$298📣 真系超抵啊❗越南咖哩软壳蟹锅 (配法包) $138黄咖哩用煲仔上 用慢火warm住keep住个温度🍛 入面有 洋葱 彩椒同薯仔 咖喱味道好香 少辣中带有微微既甜味😆 而软壳蟹另上 经过油炸后 外脆内软 另外配上既法包大大条 两样点住咖哩食 好好味😋特别火车头河粉 $88越南河粉既代表😌 汤底口味清爽 用上猪脚 牛肚 牛丸 牛肉配合而成既越南河粉🍜 配料非常丰富十足咸鱼炒芥兰 $74芥兰爽脆鲜甜 无苦涩味🥬 加上咸鱼后 咸咸香香好滋味🤤另上餐厅除左有 正宗既越南饮品外
到最后都系俾佢门口贴住既promotion吸引左入去🫣

芥兰爽脆鲜甜 无苦涩味🥬 加上咸鱼后 咸咸香香好滋味🤤

另上餐厅除左有 正宗既越南饮品外 仲有越南啤酒tim🍻
2024-03-05
  • 海鲜帽子酸辣锅
  • 越南咖哩软壳蟹锅 (配法包)
  • 特别火车头河粉
  • 咸鱼炒芥兰