2023-07-25
以往对长洲嘅了解,一出码头多数都系食海鲜嘅大排档同埋卖手信嘅舖头,估唔到有间露营风cafe🏕✨舖外位置布置得好靓,有几张露营枱同櫈,由于舖头对正海傍,坐低食吓cake同叹返杯咖啡都咪话唔chill😌😎 店舖menu有咖啡、花茶、蛋糕同bagel,虽然嘢食选择唔多,但cp值极高!难得入长洲一定要去呀😍到访当日我哋一行14人(无睇错,真系14人😂),个阵大约系lunch时间店舖又啱啱开舖无耐,店员就劲好人帮我哋set好櫈,等我哋可以坐哂咁多人😆最印象深刻系个脏脏挞🍫,卖相十分吸睛🤩上层系流心嘅朱古力,下层就系炖蛋咁,未切开已经爆哂浆🤤重点系佢嘅朱古力味好浓郁,但又唔会好甜好腻!我哋都一致好评👍🏻另外仲试咗巴斯克蛋糕,上面有一层自家制嘅cream,我食到淡淡嘅柚子/柠檬味🍋,都几fresh,但有朋友就唔太中意觉得怪怪地🤔,整体件cake系好香芝士味好creamy😋😋值得一提系佢哋嘅饮品都好打卡able😍热饮嘅拉花都好靓好细致、冻饮都系做渐层、花茶就会用个露营用嘅煮食炉保温,所有嘢都系camping主题,相信店主系个露营狂热fans😆😆
脏脏挞
巴斯克蛋糕