2021-02-07
今次第一次食大渣哥,我行过去问门口个姨姨渔村蒸肉饼即系咩呀。👩🏻🦱姨姨答我:咪肉饼加多几条鱿鱼丝啰。系咪听完觉得好似好普通?我当时都系咁谂,点知一打开,足料到不得了,点止几条鱿鱼丝咁简单?!😲🍚渔村蒸肉饼 $91随餐奉送例汤、白饭、热饮,依家晚市仲有9折优惠,买满$200仲有7折,抵到癫!💰到底个肉饼有几足料?有超多小虾米,仲有好多大大粒嘅虾干🦐,都差不多有6至7粒,超级好食!虾干真系帮肉饼大大加分,成阵渔村味出晒嚟!仲有面头大大条鱿鱼条🦑,有咬口之余仲好鲜,绝对唔系出面偷工减料,俾啲又薄又短嘅鱿鱼丝。加上一定要提个肉饼份量够大,我同男朋友两个人一齐食,加多咗个饭🍚,本身仲惊唔够食,但一份肉饼竟然都可以够我地每人食到一个饭。之不过个饭偏干身,我要加啲肉饼汁送饭先唔会咁干。不过啲汁绝对系精华,超正!配咗杯奶茶,男朋友觉得普普通通,不过个老火汤🥣就大大加返分。够味得嚟又唔会好似啲味精汤咁咸,入面有4-5旧合掌瓜同猪骨,我全部都食晒,超好饮,两个人share一碗真系唔够饮呀!一句讲到尾,又有良心又高质,点可以唔撑?🙌🏻👅评分:9/10
👩🏻🦱姨姨答我:咪肉饼加多几条鱿鱼丝啰。
🍚渔村蒸肉饼 $91
👅评分:9/10