2024-03-12 992 浏览
一个字。抵。288 一锅两小菜仲有饭有嘢饮,街坊小店果然系街坊福利价虽然个餐无得拣我最爱嘅椒盐豆腐同埋麻辣鱼春鱼卜煲,但真心抵食夹大件,性价比之选🤑🤑今次搞搞新意思试下药膳鸡,以为套餐可能份量会少啲,点知上到嚟吓咗一跳,劲大pot 😂😂😂 中药材汤底有肉眼可见满满嘅当归、川芎、淮山、杞子同埋龙眼肉,汤底甘而不苦,行气活血够晒滋补~而且啲鸡肉点着质唔老,煮住嚟食都唔会柴口。小菜要咗屋企难整到嘅鲜果生炒骨🐖生菓竟然有啲莓果系入面唔系净系得菠萝加埋甜酸甜酸嘅汁好消滞,生炒骨外皮炸得松脆,最紧要食落唔会一口粉,肉质嫩滑~姜葱鸡(又系鸡,哈哈哈)够惹味,鸡肉经过姜葱爆炒嘅洗礼变得更加鲜香,超送饭连啲葱都可以食埋~带点不负责任地讲呢个餐真系三个人食都无问题👍 (所以我哋两个人… 咪唯有打包了😂 )

2024-03-09
  • 麻辣鱼春鱼卜煲