2021-05-20 45 浏览
🤭吃货篇🤭大家都知我系超级寿司鱼生狂迷当然要出番个 日本菜 嘅食评喇~夏天想食鱼生 但最忌唔新鲜食到肚疴🤪以下呢间 💥爆丼屋 喺旺角 大家实听过 由开业到宜家都未见过唔驶排队 超级人气 丼饭 出名大碗又多料~事隔一年再试一试佢先🌝今次叫咗嘅1️⃣ 三重大极上丼2️⃣ 海胆亲子丼估唔到跟餐嘅汤竟然大惊喜 唔会太稀或者太咸 反而汤味好浓 好香萝卜味材料入晒味 超足料 海苔 白红萝卜 豆卜 至于鱼生饭 一睇就知啲料多到无从下手😝无论我食先定相机食先都极!吸!引!采用日本珍珠米 饭量超多 包你捧住个肚走~我最惊啲腥嘅海胆架喇⋯但今日好快就食清光🤓新鲜保证✅拖罗脂肪含量满满 一咬就溶喺口 鱼油自然涌出 好多Omega 3 呀~~刺身量足够拌饭到最后 完全唔驶就住就住食 正😍仲要刺身块块厚切 蟹肉显然货真价实 只有真。蟹味 无雪味~唔是蟹柳呢🤭至于三文鱼腩 新鲜 爽身 脂肪分布均匀 唔漏 夹埋大大粒脆卜卜嘅三文鱼籽令到个饭更多咗种口感 真系大满足 呢😚仲饮咗好耐无饮过嘅波子汽水原来宜家仲出咗士多啤梨味同菠萝味🥸
🤭吃货篇🤭
大家都知我系超级寿司鱼生狂迷
当然要出番个 日本菜 嘅食评喇~

夏天想食鱼生 但最忌唔新鲜食到肚疴🤪
以下呢间 💥爆丼屋 喺旺角 大家实听过
由开业到宜家都未见过唔驶排队
超级人气 丼饭 出名大碗又多料~
事隔一年再试一试佢先🌝

今次叫咗嘅
1️⃣ 三重大极上丼
2️⃣ 海胆亲子丼
材料入晒味 超足料 海苔 白红萝卜 豆卜

拖罗脂肪含量满满 一咬就溶喺口
鱼油自然涌出 好多Omega 3 呀~~

仲饮咗好耐无饮过嘅波子汽水
原来宜家仲出咗士多啤梨味同菠萝味🥸