2021-11-01
疫情过左咁耐...真系好挂住日本,所以就揾左依间细细地,但几有日本感觉既餐厅揾食,服务态度一流,真系好似系日本咁😍😍先系前菜,简简单单既蔬菜配上美味酱汁,真系有啲停唔到口,好想问店员添加多一份😂😂,酱汁有两款,一款系芝麻酱,一款就好似北京填鸭既甜面酱,配上新鲜蔬菜真系好开胃。食得日本野,一定要叫刺身食啦,三文鱼腩、天使虾、松叶蟹脚,今次真系要特别介绍返「天使虾」真系太好食,肉质够晒爽口弹牙,而且味道鲜甜,够晒大只,一放入口,真系赞不绝口,好想食多几只呀☺️今次仲食左个秋刀鱼刺身,相信食过秋刀鱼既你地都知,其实秋刀鱼都几腥,所以做刺身既话,真系唔容易呀,不过今次食秋刀鱼刺身就唔系好腥(本身我都食到鱼腥,唔钟意鱼腥既你就最好考虑清楚😉),配埋餐厅自制既酱汁,更加带出秋刀鱼既鲜甜啦,比手指👍🏼餐厅各式各样既串烧都好吸引,我就食左烧洋葱串、烧午餐肉、仲有芝士烧牛肉,所有烧物配上自家制红酒酸汁,香脆而不腻,正😋舒舒服服又开开心心咁享受完一餐日本料理,回味回味,推介👍🏼
舒舒服服又开开心心咁享受完一餐日本料理,回味回味,推介👍🏼