2017-05-03
难得假期,当然要带妈妈去揾美食~为左满足唔同要求,又可以慢慢食坐耐d,首选梗系放题讲真唔专登揾都未必见到,但做好功课见价钱抵味道评价都好,即刻决定同妈妈试下拣左豪华,但都唔贵,而且选择好多入面空间几大,装修唔似传统放题嘅日风,反而有美国街头风,坐得几舒服选择好多,除左日本野仲有火锅、扒、西式风味拣,未点先期待放题梗系先黎刺身,选择系大众都钟意嘅几款。冇雪到硬哂得冰嘅感觉,三文鱼油脂分布几均匀,有鱼香;带子虽然细细粒但够哂鲜甜;甜虾反而欠少少鲜味,但整体水准唔错对寿司嘅份量好满意,细细地可以试多几件,推荐牛肉,好味到叫左两转想食少少暖野,蟹粥味道比想像中更好,粥底好绵,又有海鲜鲜味炸野全部都推荐!新鲜炸起好脆,而且味道样样都唔错,天妇罗炸浆唔会过厚,好味另外推荐虾饼同芝士虾丸,个人最爱食左轮寿司刺身,叫左火锅试试,牛肉昆布汤底味道偏浓,就咁食会咸但渌菜好入味,要睇下个人钟唔钟意重口味~另外火锅料选择几多,蔬菜亦新鲜,一边打一边倾计几正饮品选择多到有两个雪柜,不过最正梗系啤酒任饮,食住炸物边炉加啤酒,超爽!一定要试特制甜品!焦糖牛奶雪糕一开始觉得外观唔太吸引,一试奶味超浓,又香又滑;芝士味
拣左豪华,但都唔贵,而且选择好多
选择好多,除左日本野仲有火锅、扒、西式风味拣,未点先期待
想食少少暖野,蟹粥味道比想像中更好,粥底好绵,又有海鲜鲜味
一定要试特制甜品!焦糖牛奶雪糕一开始觉得外观唔太吸引,一试奶味超浓,又香又滑;芝士味一样香浓,好味到食左几个!榴连雪条香榴连嘅人一定要食,有榴连清香,并唔系香精味道,唔会过甜又够滑,好食到我决定上网揾下边度有得卖其实仲有好多选择,雪条雪糕连豆腐花都有~
呢间放题环境舒服,食物选择多,而且款款出品都唔错,加上价钱合理,最难得系店员有效率得黎好nice,相信会再黎encore!