2022-09-27 1540 浏览
又够钟做孤独的美食家,收工自己买外卖,话说之前系另一间食过两𩠌饭质素比较差,今次就揾到呢间未食过试试,原来呢间住家菜都开左好几年,平时行开新北江都唔多觉以为开左无耐,都未帮衬过,今日就试下啦。大约晚上7点到人唔算话好多,睇返价钱其实都唔算平,两𩠌饭都要41蚊无野饮,3𩠌更要60蚊,𩠌既选择大约十几左右,卖相睇落都几靓,成个买饭过程超光速,唔洗唔洗20秒搞掂,所以就算人多排队都好快清龙,阿姐既态度都尚算ok啦。拣左两𩠌要左莲藕煎肉饼同炆猪手,个量呢,就真系几多下,莲藕肉饼有3块,猪手有5大件,饭都唔少。先讲个饭就算正常,唔会好湿好笠,少少黏,饭香味都有d,ok既,猪手炆得都够腍,腍得黎唔会好烂,都好入味,而且都算干净同无怪味,莲藕肉饼就夸张,好厚身,猪肉比例比较多唔会好粉,莲藕粒就偏少d,咬落入面竟然仲有d肉汁唔会好干,面头仲有d泰式辣酱增加风味。虽然话41蚊食个两𩠌饭未去到话好平,但𩠌菜同饭量真系几多,我系饿到就晕既状态下都勉强剩左1块肉饼同1件猪手(无浪费留左第日食),而质素都唔差,细食既朋友可能1盒够2个人食tim,有时唔知食乜既时候呢间两𩠌饭店都系几好既选择。