2022-11-13
好耐无嚟过机场喇,上次嚟都系送朋友机,临走前帮衬过呢间Tonkotsu 8觉得都几好食,所以今次带埋朋友一齐食个晚饭先走。-🍗叉烧炸鸡拉面$88呢碗啱哂好似Badboy一样钟意食炸鸡又觉得食拉面要食叉烧嘅朋友🤭叉烧劲大块,比我食过任何一间嘅叉烧都大,而且有成3块😳好抵食!炸鸡睇落好似唔算大旧,但其实都好多肉,炸得好脆,肉汁都保留到。拉面系幼身𠮶种,微弹口感,非常挂汤,唔用匙羹连汤食都够味。-🐷豚骨拉面 黑麻油$74虽然呢碗无叉烧炸鸡拉面咁多𩠌,但黑麻油绝对系为碗拉面增添咗一股神秘嘅吸引力。日本制黑麻油同大蒜制造出一碗色香味俱全嘅拉面。Badboy几钟意佢个汤底唔会太浓太重口味,味道岩岩好👍🏻-另外Badboy几钟意餐厅用咗日系木色调装修风格,简单干净、舒适企理。加上呢间店喺机场,可以幻想吓去咗日本食拉面😆。
🍗叉烧炸鸡拉面$88
🐷豚骨拉面 黑麻油$74