2016-11-14 57 浏览
拉面依家开到成行成市,但系多数都系猪骨、豚肉、味增等等既拉面,所以今次想揾一间特色啲嘅拉面食!😸大满足全板海胆拉面:未食见到个样已经觉得好丰富,呢个拉面唔单止有全板嘅海胆, 拉面下边仲有成五只左右嘅蚬!所以汤底配合埋所有海鲜嘅味道特别浓郁😙至于拉面方便我拣粗面,面质较为烟韧,啱晒钟意有咬口既朋友!一啖新鲜海胆再配一啖拉面,真系大满足!爆多蚬肉拉面:呢碗系我朋友叫嘅,一嚟就见到蚬肉嘅份量就觉得好抵下,因为厨师用足料,我谂全碗夹埋左有成十几二十只蚬!而蚬肉唔会有沙同埋全部开口嘅,海鲜够晒新鲜👅我朋友拣咗幼面,呢只面质口感较淋,但系因为面质较幼所以冇一条都可以挂住到汤底嘅味道盐烧烧牛扒: 牛扒肉质松软,厨师控制火候刚好,配埋椒盐同蒜蓉片,正,值得推荐👍🏻👍🏻盐烧牛舌:牛舌厚身够晒口感,铁板烧完特别香口
盐烧牛舌:牛舌厚身够晒口感,铁板烧完特别香口