2023-12-10
呢间系以🐶狗仔歌基为主题嘅火锅店,好得意!呢度$368套餐系非常丰富,无限时之余,唔单止有任食嘅🍲火锅,仲包括炖汤、小食、🍣刺身、鸡煲或酸菜二选一!首先系足料炖汤,汤料非常大旧,呢个汤加左无花果,味道甜中带酸,👍好好饮!然后到小食,有🥗蟹籽沙律、🍟薯条、鸡粒,系无限添加嘅,但为左留肚食鸡煲同火锅所以我地无refill。之后到刺身拼盘,种类都有好几样,包括三文鱼、带子,🦐虾、北寄贝等。刺身总体来来讲都算系唔错同几新鲜!之后我地就选了🐔鸡煲,每两分钟炒一次,每件鸡都好多肉,味道调得都好惹味,即使我地叫嘅系BB🌶️辣,都好滋味!最后就系🍲火锅喇!先来海鲜拼盘,有圣子、🐚蚬、🦪鲍鱼、🦐虾、鱼片等等!全部新鲜,煮熟完真系爽口又弹牙!呢个豪华牛拼盘,有🇯🇵熊本牛、🇺🇸美国牛、🇦🇺澳洲牛,唔同部位都有,比较特别系潮汕五花趾同吊龙伴。🐮🥩牛嘅质素普遍都好好,肉质有软有韧,适合唔同人口味!呢个豪华牛系一次性嘅,但仲有好多其他靓牛、火锅配料系任叫,食到我地十分饱,超级满足!