2015-12-28
入到去见到一个个抽风机罩著张枱, 心谂系咩料....点知原来都几得意! 因为始终都是会出油烟的室内BBQ , 餐厅用这个可以抽走大量的油烟同味道, 朋友要同枱相见就要低头我们哩个串烧好夸张啰, 是用火山岩石烧的! 个炉真的少见, 职员都会解释一次同埋示范点样用好这个炉, 传授秘技! 但系成班唔识煮饭既老香港.....真系点都会最后整㶶d 食物..... 整体而言, 就是不太热气, 一开始饿鬼会觉得d 串烧烧得有点慢啦.....因为不是炭烧...所以我们中间先叫了熟的, 再上海鲜, 然后肉类 雏鸡 叫了半只先顶肚, 想不到的皮脆肉嫩, BB鸡是有点残忍, 但鸡肉真的很嫩不肥呀! 上面仲有香草调味, 很香口, 早知叫全只啦全晚亮点是这个很夸张的海鲜盛!! 计番条数真系唔贵wor, 每人加$98 , 有九吋长沙巴虎虾,大连六头鲍鱼,翡翠螺 , 澳洲和牛 质量很高, 而且很 Jumbo! 我们仲加了一碟朝鲜胭脂蚌, 有10只很大!! 其实计下同上次街市买完打边炉的价差唔多, 真系唔算贵wor重点系哩到有得砌完俾我影相, 好靓呀我们都觉得用这个炉都唔错, 因为炉的火不会过猛, 海鲜唔会咁易烧过
点知原来都几得意! 因为始终都是会出油烟的室内BBQ , 餐厅用这个可以抽走大量的油烟同味道, 朋友要同枱相见就要低头 我们哩个串烧好夸张啰, 是用火山岩石烧的! 个炉真的少见, 职员都会解释一次同埋示范点样用好这个炉, 传授秘技! 但系成班唔识煮饭既老香港.....真系点都会最后整㶶d 食物..... 整体而言, 就是不太热气, 一开始饿鬼会觉得d 串烧烧得有点慢啦.....因为不是炭烧...
所以我们中间先叫了熟的, 再上海鲜, 然后肉类
雏鸡 叫了半只先顶肚, 想不到的皮脆肉嫩, BB鸡是有点残忍, 但鸡肉真的很嫩不肥呀! 上面仲有香草调味, 很香口, 早知叫全只啦 全晚亮点是这个很夸张的海鲜盛!! 计番条数真系唔贵wor, 每人加$98 , 有九吋长沙巴虎虾,大连六头鲍鱼
,翡翠螺 , 澳洲和牛 质量很高, 而且很 Jumbo!
重点系哩到有得砌完俾我影相, 好靓呀
我们都觉得用这个炉都唔错, 因为炉的火不会过猛, 海鲜唔会咁易烧过龙而太干
好快就叫到一枱都系, 都几 colorful 有一个 item 叫"别类", 有很多特别的串烧!
烧生蚝, 燸米鸡肉捧, 鱼砖, 牛肩肉, 羊背肋, 鸡皮, 鱼翅福袋, 流心芝士年糕...好正wor 鲭鱼 : 我觉得可以再 encore, 因为很肥大肉厚! 第二最爱是甜菠萝, 我试过就咁食都超甜! 食完将竹签放回签筒, 画面好似求签的签筒, 好搞笑! 总括黎讲, 我们会返黎再食, 晚上系老铜食到哩个 自助餐的价, 真的几好!