2024-11-03
🤩佐敦真系有好多野食,不过每次想食日本嘢都系食返呢间!虽然位置唔系好多,座位都几阔落!🌻酒盗七味鱿鱼 10/10呢款前菜基本上系每次嚟到必点!味道唔会太浓或太淡,轻轻烧过嘅味道令到佢更加特别。而且有口感嚼头,送酒一流! 🌻盐烧油甘鱼鲛🐟 8/10外皮香脆,但肉质嫩滑有口感!加埋丰富嘅鱼油,两个人share fit晒! 🌻玉子烧8/10今次嚟到试咗呢样新嘅食物。坊间一般嘅玉子烧都比较浓味以及甜,但系呢间嘅玉子烧酒比较清新,再加上萝卜蓉并唔会令到你有非常漏嘅感觉。钟意清新嘅朋友可以一试。 🌻网烧牛扒🐂 8/10牛味非常浓郁!肉质鲜嫩,入口即溶 !大厨已经自动将佢变为五成熟,肉汁亦都锁晒喺入面非常Juicy!酱汁方面有烧汁!值得一提,用炸蒜配上肉眼也不失为一个好选择! 🌻清酒煮海蚬 10/10另一款每一次嚟必叫嘅嘢食!除咗味道一流之外,更加10分抵食。大大只蚬足足有10几只,亦都唔会有唔新鲜嘅情况!尤其是而家天气转凉,叫返呢一个暖一暖胃系必然之选! 🌻刺身盛合🐟10/10嚟到日本餐厅点会冇刺身食!呢间餐厅更会定时有唔同嘅组合,照顾唔同口味嘅你🙆🏻♂️ 今次我哋就点咗深海池鱼,活赤贝,带子,黑
🌻酒盗七味鱿鱼 10/10
🌻盐烧油甘鱼鲛🐟 8/10
外皮香脆,但肉质嫩滑有口感!
加埋丰富嘅鱼油,两个人share fit晒!
🌻玉子烧8/10
🌻网烧牛扒🐂 8/10
🌻清酒煮海蚬 10/10
🌻刺身盛合🐟10/10
嚟到日本餐厅点会冇刺身食!呢间餐厅更会定时有唔同嘅组合,照顾唔同口味嘅你🙆🏻♂️ 今次我哋就点咗深海池鱼,活赤贝,带子,黑鲷以及三文鱼!所有鱼生都非常新鲜,绝对满足到大家嘅味蕾!
🌻鳗鱼炒饭 9/10
钟意食鳗鱼嘅朋友,除咗餐厅嘅另一推介鳗鱼饭团之外,都可以尝试试吓呢个鳗鱼炒饭。虽然看似好普通嘅食物,但系呢个炒饭可以炒到粒粒分明,而且鳗鱼份量十足。绝对系物有所值!