2021-06-17 72 浏览
假期同朋友嚟咗将军澳行一转, 晚饭朋友话想食韩烧,search 之下就揾到呢一间位于调景岭站嘅韩烧店。 六点嚟到唔使点等位, 实在太好喇😁。这里环境够宽敞干净都唔错,睇完餐牌,我哋点咗和牛牛舌胜烧套餐见介绍有和牛前胸肉,牛舌,霜降牛小排,大八爪鱼,护心肉,猪梅花肉及大啡菇等,太吸引了😂点好餐后,服务员送上泡菜蛋浆和芝士粟米粒,仲有几款韩式泡菜 (原来呢啲系可以任添㗎)👍 因为我超钟意食泡菜😋跟住上主菜: 系以一只牛嘅形式咁送上嚟🧐 我地清楚知道食紧牛只嘅边一部分,食起嚟嘅时候呢都会觉得自己长知识😂最喜欢系烧和牛,这和牛牛脂分布刚刚好,入口即溶而且有牛香味,好味😋 然后,烧牛舌,比较重牛味,其实都唔错。另一部份新常试就是牛护心肉,原来都几好食,有牛味又弹口,这套餐竟然包原只八爪鱼,咁样原只烧影相呃like冇得弹😂饮品我哋点左甜蜜蜜芒果梳打,呢个梳打嘅特别之处呢佢系用新鲜芒果,可以食到芒果肉唔错! 整体而言,食得舒适享受。

整体而言,食得舒适享受。