2019-06-21
同妈咪行AEON👩👧行到攰攰地就想揾间餐厅坐下,经过2楼嘅 茶房别天神 见到就快满座就知到哩间拉面店应该几高质🥰原来除左拉面之外,餐厅仲有咖哩饭同日式班戟 都好吸引🤤 经过一轮嘅选择困难症后,最后都系叫左佢嘅两个招牌拉面套餐试试别天神套餐(豚骨汤面+小龙虾蟹子沙律🦞)$105平时最怕d拉面汤底好油腻,但哩个白雪雪嘅豚骨汤底系一d都唔油!! 面嘅质地亦适中,唔会话淋晒而系爽口的。 至于配料方面,有两块大豚肉、木耳同溏心蛋。我就最中意个溏心蛋🍳 除左令拉面卖相加分,亦令味道丰富好多紫菜包小龙虾蟹子沙律🥗 有惊喜!啖啖都有龙虾肉架 激赞👏🏻虾味增套餐(虾味增豚骨汤面+饺子🥟)$115基本上同豚骨拉面差唔多,但哩个虾味增汤底更!好!味!更浓郁!仲有d小虾仔系入面架,鲜味十足🍤🍤🍤至于饺子嘅外皮煎到金黄,几香口,唔错👍🏻(虽然饺子都唔会差得去边...)另外,值得一赞每张台都摆放多款酱料,例如拉面胡椒、辣芽菜、姜、七味粉、蒜蓉等,可以按个人口味加落汤底原本想试埋日式班戟🥞但真系食得太饱,唯有等下次再到访啦

别天神套餐(豚骨汤面+小龙虾蟹子沙律🦞)$105

紫菜包小龙虾蟹子沙律🥗 有惊喜!啖啖都有龙虾肉架 激赞👏🏻
虾味增套餐(虾味增豚骨汤面+饺子🥟)$115

原本想试埋日式班戟🥞但真系食得太饱,唯有等下次再到访啦