2021-12-02
以前经常帮衬茶木,除了款式多,仲有我最钟意嘅蜜糖砖块,超大份,大满足! 后来朋友们都肥咗,就话唔陪我开心share喇! 今日我又嚟放纵一次。今次二人点咗红烧牛颊肉面同古早红烧牛肉拌面。 古早红烧牛肉比较少,只有两件,不过软腍入味。附送小食有鸭血同素鸭,拌面面条做得烟烟韧韧,仲带点麻辣香味,好有特色! 红烧牛颊肉面肉质细嫩,汤头清甜,配搭自家制面条,经典之作。溏心蛋两只对分,甜而不腻,够滋味啊!饮品拣咗脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶,杯边围绕住脆脆朱古力,加上火炙奶盖同芋圆串点缀。 杯底嘅黑珍珠,更添口感。 不过黑糖太甜,下次叫少糖应该会更好。主角系甜品!! 新出嘅青苹果酪梨蜜糖砖块,非常吸睛,用牛油果、蓝莓、士多啤梨、焦糖香蕉同爆谷伴碟,单看卖相,已赏心悦目。 青苹果忌廉软滑香甜, 蜜糖砖块外脆内软,好夹!门口仲有个靓靓打卡位,好似去咗台湾咁添~
溏心蛋两只对分,甜而不腻,够滋味啊!
门口仲有个靓靓打卡位,好似去咗台湾咁添~