2022-09-23
见到呢间有全新首创嘅「酥皮麻辣芝士🧀鸡煲」火锅放题~酥皮+麻辣+芝士+鸡煲~真系超吸引,嗱嗱临去擦返餐!店里唔算好大,但有空间感,我哋坐大卡位坐得好舒服,自助区整齐亮丽。120分钟火锅放题有几款选择,我哋拣咗C餐「澳洲M4和牛+海鲜🦐大满贯」(每位$398),如果唔食海鲜嘅朋友,可以拣A餐「精选牛肉吃到饱」(每位$298)都好丰富㗎~头盘当然点咗好吸引嘅酥皮麻辣芝士鸡煲(二位套餐+$58)💗由服务生帮我哋切开又香又脆嘅酥皮,然后拌一下芝士和鸡件~芝士拉丝好邪恶啊!鸡好滑嫩入味,原来麻辣同芝士好鬼夹👍🏼正呀!食完鸡煲就准备打边炉,汤底拣咗「胡椒猪肚汤」,胡椒味好香浓,入面仲有好多猪肚~C餐包咗海鲜盘一客,当日有鲍鱼丶日本扇贝丶青口丶海虾丶贝类~另外仲有超巨大嘅大头虾,全部都好新鲜。大头虾好多膏😋啖啖肉鲜甜无比!我哋再落单点咗可以任点嘅广岛蚝~超大只又鲜甜。肉类方面~包咗一客大大份「美国牛肉大满贯」,当中有美国封门柳丶澳洲M4和牛丶极上安格斯牛小排⋯其中最钟意澳洲和牛嫩滑之余,肉味也香浓。而另外仲有可无限任点嘅牛板腱丶雪花肥牛丶牛胸爽丶金钱展⋯可以一次过食咁多唔同嘅牛部位,钟意食牛嘅真系超
我哋再落单点咗可以任点嘅广岛蚝~超大只又鲜甜。
而另外仲有可无限任点嘅牛板腱丶雪花肥牛丶牛胸爽丶金钱展⋯可以一次过食咁多唔同嘅牛部位,钟意食牛嘅真系超满足!
出边自助区除咗有各种配料:丸类丶面食丶蔬菜之外,仲有~前菜丶炸物丶甜品丶冰淇淋丶饮品⋯甜品选择都几多,有木桶豆腐花丶台式芋丸丶烧仙草…仲有超可爱嘅迷你马卡龙。真系食到捧住个肚。