2018-10-30 79 浏览
位于屯门嘅Appetit Desserts系一家西式甜品店,餐厅以灰白色为主调,感觉简单洁净。 除左有各式各样嘅西式甜品之外,亦有售台湾小食同面食,晚餐同甜品可以系同一间餐厅搞掂晒~~同朋友一行四人嚟到食晚餐,所以点左好多饮品同食物。每人先点左一杯饮品:综合水果茶,水果材料好丰富,有菠萝、火龙果、柠檬、鲜橙等等,茶味好浓带点涩味,水果嘅甜中和左佢,啱啱好!芝士奶盖蜂蜜绿茶,奶盖质地比较稀薄,但都几够芝士味,蜂蜜绿茶甜度刚好。蓝•碟豆花玫瑰荔枝梳打,卖相满分,最啱影相呃like,渐变色层主要由碟豆花造成,玫瑰荔枝入口好清新清甜。芒果椰奶冰,椰奶味好重,中间仲有芒果肉,大推荐啊,芒果椰奶迷绝不容错过!台湾肉燥捞赞岐乌冬,肉燥唔会太咸,配上滑溜溜的赞岐乌冬,好味又饱肚。酥炸花枝丸Q弹鱼蛋,花枝丸内含有粒粒墨鱼肉,真系好爽口弹牙。综合台湾香肠,口味分别有原味、香蒜同埋墨鱼。盐酥鸡,炸粉系薄薄的一层并唔会太厚,内里包裹着嫩滑的鸡肉,好咸香,又惹味!酥炸鸡软骨,炸得好出色一啲都唔油腻。台湾直送手抓饼,呢个都系推荐咸食之一!酥脆香口嘅手抓饼分别包住吞拿鱼沙律同芝士餐蛋,馅料多到满泻啊,简单嘅材料已经

综合台湾香肠,口味分别有原味、香蒜同埋墨鱼。

炸鸡软骨,炸得好出色一啲都唔油腻。

台湾直送手抓饼,呢个都系推荐咸食之一!酥脆香口嘅手抓饼分别包住吞拿鱼沙律同芝士餐蛋,馅料多到满泻啊,简单嘅材料已经好好味。

炙烧焦糖布蕾日式疏乎厘班戟,质感轻盈松软的班戟充满蛋香,面上烧得香脆的焦糖同pancake好夹,好正啊!

珍珠奶茶窝夫,系店舖特别研发的,厚身的窝夫加上奶茶酱同珍珠粒,感觉好似饮紧珍珠奶茶咁。

Oreo日式疏乎厘班戟,pancake上加左大量oreo碎,忌廉略嫌多左少少。

整体都系几好味,甜品控嘅我哋,真系好满足!