2021-11-06 139 浏览
趁著屋企人生日,食餐好嘅,选左好d嘅餐厅。嚟到餐厅好快已可以入座,职员仲安排了圆形梳化比我们。我们点左个四道菜晚餐,仲有呢度嘅招牌来佬汁炒河,另外,因为妈咪想食,仲叫左越式汤河。先讲四道菜set, 个头盘有晒四款嘢,真的老少咸宜,有沙律,蟹粉一口酥,焗蚝,露笋,我和爸爸钟意香口嘢一口酥,焗蚝啱晒我哋,妈妈钟意清新口味,沙律露笋系佢至爱汤就我哋一齐选晒海鲜汤主菜,选左鸭胸和牛扒,鸭胸啖啖肉得来又唔so唔un, 仲有佢嘅汁配得几好,酸甜十分夹, 令人好开胃。牛扒也不错,尤其佢pat 松露牛油,把牛扒味道再提升。牛河:其实系甜甜地嘅汁来炒干炒牛河,比起外间嘅瑞士汁牛河好食,唔会死甜死咸。至于汤河,卖相好平凡,但系最估你唔到咁好味,啖汤真系冇得输,比起好多出面専吃越南嘢嘅餐厅,呢度个汤系仲要再出色甜品我们选了心太软,好味食到饱饱,坐得舒服,大满足嘅一餐生日饭。

汤就我哋一齐选晒海鲜汤

甜品我们选了心太软,好味

食到饱饱,坐得舒服,大满足嘅一餐生日饭。