2024-06-26
深水埗 中央饭店今日同个朋友行深水埗, 夜晚去咗中央饭店食饭, 本来想去饮茶食点心,但系原来夜晚唔点心食嘅就转左食小菜~旧式茶楼格局但系干净, 啲阿姐都好有礼貌, 我哋落单𠮶阵时仲帮我哋将其中一个小菜转咗做小食, 话怕我哋食唔晒~叫左总共有四样嘢, 炸大肠、 椒盐豆腐、 生炒骨, 同埋鸡片西兰花~炸大肠好好食, 外脆内嫩冇油溢味, 而且冇乜肥膏, 识落唔油腻, 同埋垫底嘅酸萝卜都几好食~椒盐豆腐炸得都唔错, 个粉浆系𠮶种有少少烟靭个种, 呀姐就系亚谢帮我哋改咗做小食嘅, 虽然系小食,但系都唔算细碟~生炒骨个汁好好食, 酸甜适中, 同埋啲肉唔会炸到好干, 都仲系好Juice, 好开胃送饭一流~个西兰花就冇乜特别同出边𠮶啲差唔多, 但系我觉得咸咗少少~食完仲有免费嘅绿豆沙糖水~下次中午去试吓饮茶食点心先, 佢仲系𠮶种推点心车仔嘅~三个小菜一个小食, 三个白饭, 一个可乐, 买单$452~
个西兰花就冇乜特别同出边𠮶啲差唔多, 但系我觉得咸咗少少~
食完仲有免费嘅绿豆沙糖水~
下次中午去试吓饮茶食点心先, 佢仲系𠮶种推点心车仔嘅~
三个小菜一个小食, 三个白饭, 一个可乐, 买单$452~