朋友介绍咗呢间食A5和牛嘅放题餐厅,去食咗一次果然唔系浪得虚名!餐厅入面用木系装修,好整洁,卡位亦都好大,坐得好舒服。重点系佢唔似平时啲火锅放题店咁嘈杂,可以同朋友静静地倾下偈、品尝美食😚。餐厅入面有好干净嘅调料区,有几个饮品柜可以拎气水同各种茶饮,仲有甜品区同雪糕柜,好周到👍🏻🌕 黑桦牧场和牛火锅放题头盘嗌咗鬼马油炸鬼、麻辣拼盘(个麻辣鱼皮好爽滑!)🤤上牛肉前会上咗个冬瓜豆腐炖海鲜汤先,饮落去有好鲜嘅虾味!今次嗌左花雕日本萨摩鸡药膳锅做汤底,有好浓嘅药膳味,感觉好养生😂!仲有大件大件嘅鸡肉系入面,仲要煮左好耐都唔老,好抵赞!讲到肉类,佢个放题menu有好选择,今次我重点食和牛,佢嘅A5熊本黑桦和牛千本筋、A5熊本黑桦和牛玉子后腰肉、A5熊本黑桦和牛牛前胸等等都好好食❣️仲有用黑桦牧场精选层架上菜,打卡影相好靓。重点❣️我觉得最好食系A5熊本黑桦和牛特上霜降小排!佢啲油花分布均匀,渌几秒就食超嫩🤤仲有醉玫瑰日本佐贺名水豚五花肉都好正,煮完食落口有玫瑰味的😱🌕 我仲加咗$108任食日本直送广岛牡蛎及北海道元贝,啲焗蚝只只都胀卜卜,唔洗加任何调味就食到啖啖鲜味👍🏻🌕 最后太多野食食到好饱都拎左

🌕 黑桦牧场和牛火锅放题

🌕 最后太多野食食到好饱都拎左甜品食,系香港制造嘅豆腐味同绿茶味嘅雪糕,食落唔会好甜,啱晒我口味👍🏻

📍 黑桦牛
尖沙咀堪富利士道6-6A号爵寓1楼