2023-03-05
谂起原来未带过女食神食好西😅所以今晚要食餐好嘅Omakase满足一下女食神嘅食欲🌝我哋7:00准时到达❤️师傅还在准备中⌛️用心照顾食材系日本菜文化嘅根源🤘🏻师傅们盛传日本文化🇯🇵「花Hana」 16品「シェン Shen」 19品我哋分别各要一个🌸🌼萤光鱿鱼配搭鳕鱼白子🤍冬季系白子嘅当造期😋 丰腴嘅鳕鱼白子外形就如卷云☁️经烹调后嘅鳕鱼白子会呈现奶油状般顺滑🧈入口滑溜细腻👄𩽾康鱼肝🧡鱼肝口感绵密滑顺,油脂柔嫩香醇~再经过师傅考思调制嘅酱汁,加咗柚子汁🍊酸酸甜甜解除咗食材本身嘅油腻感,达到平衡嘅作用,感觉冇咁heavy😊松川鲽寿司💛松川鲽嘅口感系行清爽嘅路线,晶莹剔透嘅肉质入口爽口鲜嫩,师傅喺寿司入面加咗一啲紫苏叶🍃味道简直系绝配💞有机会到“鮨盛”绝对系必吃推介啊📌杂锦天妇罗💛虎虾🦐地瓜🍠南瓜🎃tempura😋充满住新鲜嘅味道💥虽然系油炸食物💥但系一啲都唔油腻🤩师父提醒我哋可以配上天妇罗汁或者岩盐💗炸浆厚薄适中😋绝对称得上非常好吃~杂锦渍物⭐师傅递上三款唔同嘅渍物🤠有蒜头🧄淮山🥖牛蒡🪵个人比较喜欢蒜头渍,食落惹味可口😋一啲都唔会感觉辛辣,做得相当出色👍北海道马粪海胆军舰寿司🧡(必吃)海胆一入口
「花Hana」 16品
虎虾🦐地瓜🍠南瓜🎃tempura😋
充满住新鲜嘅味道💥
虽然系油炸食物💥但系一啲都唔油腻🤩
师父提醒我哋可以配上天妇罗汁或者岩盐💗
炸浆厚薄适中😋绝对称得上非常好吃~
杂锦渍物
杂锦渍物⭐
马粪海胆军舰寿司
北海道马粪海胆军舰寿司🧡(必吃)
海胆一入口可以用震撼嚟形容🙀鲜甜味就好似🌊浪涛般涌入口腔一样,食完感到相当满足同幸福🥰
最后附上朱古力泡芙🥯画上完美句号
师傅们好识搅气氛,历时两个半钟,我哋13个原本唔认识嘅人到最后都一齐干杯🍻气氛超好💕💕💕
鲍鱼