2019-10-13 38 浏览
今日奥海城有高达展,咁去之前呢就食咗嘢先啦,于是就开OpenRice睇吓附近有咩食。有间叫Burgerman食嘅汉堡包嘅餐厅好高评价,一般我净系食过Mos Burger, burger king,麦当劳等等嘅汉堡包都未试过啲真系做汉堡包嘅铺头,于是就去试吓。间餐厅嘅装修都有啲似美式风格,又有啲似酒吧,有一张吧枱,同埋比张圆枱。于是我哋就攞咗张Menu系枱度睇睇完之后就去买啦,我哋就拣咗飞驒牛汉堡,烧大菇汉堡,两个都跟咗餐,跟餐加廿蚊,加咗薯条同埋薯格仲有汽水。 另外意粉系暂停嘅。由于佢系即叫即整同埋都坐满晒人,重有外国人都黎食,所以都等左一阵。佢系burger加埋薯条咁一齐嚟,而且系用个纸碟仔装住,比较卫生,而且佢仲好贴心咁样有胶手套俾你,唔怕整到成手油淋淋。个burger好巨型,芝士已经用到好似落雨咁,我拎起上手一啖咬落去,系咬唔哂嘅,当然系好满足啦因为成口都系。除咗飞驒牛之外,佢仲有蘑菇仲有弹夹住一齐,仲有加咗啲胡麻酱,同个burger都好夹。喺日本试过飞驒牛都知道飞驒牛𠮶啲牛肉味冇同其他和牛咁重牛味,但佢嘅肉汁会重啲,所以就唔会好dry。快扒佢都唔会整到好似免治牛肉咁样散修修,而

日本飞驒牛汉堡
特色烧大菇汉堡

喺日本试过飞驒牛都知道飞驒牛𠮶啲牛肉味冇同其他和牛咁重牛味,但佢嘅肉汁会重啲,所以就唔会好dry。快扒佢都唔会整到好似免治牛肉咁样散修修,而且你仲会食到有少少牛筋,所以都几烟韧,好好食。

而薯条系即炸嘅,好干身而且好结实,点埋啲茄汁好好味,另外佢个千岛酱汁呢唔知系咪加咗啲辣椒粉logo有少少辣辣地,两只汁加埋一齐点就更加惹味。
炸薯条

食burger指定饮品当然系汽水啦,咁我就给多啲少糖嘅时间,虽然小但系都好似同平时嘅冇咩太大分别,但系就会感觉到系冇咁甜嘅但系都系咁多汽同埋会感觉到更加算啲可能因为少咗糖。

以朋友嘅大菇汉堡我都试咗一啖,个菇都好juicy ,好好味。依家就跟咗暑假,薯格都系食炸鸡都好好味,我就比较钟意暑假所以我就同佢掉转咗黎食。

呢次系初试一般连所快餐店以外嘅汉堡,虽然系贵啲,但系都值得一试再试。下次会嚟试吓其他汉堡。
炸薯格
日本飞驒牛汉堡