2024-01-17
走入呢间餐厅,第一样撼到我嘅,当然系啲食物嘅香味啦!😋 喺度我试咗几款招牌菜,真系要嚟讲讲啦!荷叶蒸饭嚟,啲米粒又香又软,好似一粒粒珍珠咁,虾膏腩肉渗出嘅味道,简直系咸香得嚟唔腥,层次感爆灯!饭仔入口即溶,连啲鱿鱼干都咸鲜惹味,实行系平民至宝。唔得唔提𠮶椒盐花枝,啊靓仔嚟,香脆不得了,外皮轻轻一咬就爽口,啲海鲜味道,好过瘾!🤤望出去窗外,个景致咁美,心情都随住啲饭菜咁好,我谂食饭嘅时候都几需要呢啲附加值嘅。返来讲菜味,每样菜都真心化石,餐厅个服务都好有亲切感,至于气氛,真系无得输,casual得嚟又舒服,真系食得开心又满足。不过,有一样驶提吓,系𠮶金橘柠檬梳打,呢个就真系细胆睇得出手工,酸酸甜甜,饮咗仲想再饮,解渴又唔腻口,正!总括落嚟,食个百二嚟讲,这餐厅绝对值得一试,好正!下次有机会,我一定会再扑嚟食过。👏👏👏